Vanuit Honduras - Copan
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Alda
27 Februari 2010 | Guatemala, Antigua
Aangezien we nu op de bus moeten wachten om weer terug gebracht te worden naar Antigua maken we maar even van de gelegenheid gebruik om weer wat te schrijven! Vrijdagmorgen hebben we in Antigua een markt bezocht, hier worden allerlei spullen verkocht waarvan de opbrengsten weer teruggaan naar de dorpen in de omgeving van Antigua. Wij hebben ons hier eens even mooi aan laten kleden voor het Benefietconcert op 15 mei a.s. Wij gaan uiteraard als echte Indigenas (zie de prachtige foto van Alda...) En ja Truus ook voor jou hebben we zo´n prachtige outfit. Voor Jan en Toon een prachtige broek, de bloes moeten we er nog bij gaan zoeken. Verder hebben we hier ook weer wat armbandjes gekocht voor de verkoop van het project in San Mateo. Ook heeft Jan een boek gekocht met verhalen over en van de Mayas in de buurt van het meer van Atitlan, Het bijzondere hiervan was toch wel dat we het gekocht hebben van een van de 3 schrijfsters van het boek! Zij is een ontwikkelde Mayavrouw die het boek samen met 2 Amerikanen heeft geschreven. Zij heeft het boek ook gesigneerd!
´s Middags hebben we Heidi bezocht, voor Jan heel erg speciaal om iemand uit Ysselsteijn te ontmoeten in Guatemala. Het was erg gezellig en we hebben ervan genoten.
Gisteren dus de Mayatempels van Copan bezocht, zeer de moeite waard. Verder is Copan een klein, maar zeer toeristisch dorpje midden tussen de bergen aan de Noordgrens van Honduras, met kleine gezellige straatjes.
Vandaag gaan we dus weer terug, vanavond hebben we een afspraak met Christien, onze reisleidster van 2 jaar geleden en zoals jullie weten gaan wij dan nog 2 dagen naar het meer van Atitlan, waar het momenteel bloedheet blijkt te zijn.... We genieten dus nog maar even van de heerlijke warmte.
Woensdagmorgen hebben we een vergadering met alle organisaties die zich momenteel bezighouden met het project in San Mateo. Dit wordt een interessante en belangrijke vergadering verwachten wij, zeker met betrekking tot de voortgang van de bouw van het centrum.
Zoals het er nu voorstaat zal het gebouwd worden onder supervisie van Knut, een bevriende architect van Los Ninos en met de dagelijkse bouwopzichter van ConstruCasa. De bouwvakkers en de materialen worden dan uit San Mateo gehaald. Dit vinden wij een hele goede oplossing.
En zoals Fredy de gids en een van de oprichters van Camino Seguro al zei. Het is erg belangrijk om dit soort werk in de bergdorpjes van Guatemala te doen, zodat deze kinderen niet hoeven af te zakken naar de vuilnisbelt in Guatemala City!
Dan zijn we daarna en donderdag in het project. Morgen wordt er gestart met de bouw van alvast 2 huisjes voor 2 families, deze worden gebouwd door Construcasa. Wij willen graag dan de handen even laten wapperen! Ondanks het feit dat wij hier de toerist uithangen gaan de dingen in San Mateo gewoon door. Er is afgelopen week een start gemaakt met het aanleggen van een waterdrainage en de vaders zijn hier gistermiddag en vandaag mee verder gegaan. We zullen jullie een foto laten zien hoe e.e.a. er uit ziet!
Het zijn voor ons weer 2 intensieve weken waarin we veel doen, veel zien en ook weer meer van de cultuur en gewoontes van Guatemala zien!
We proberen de komende dagen zoveel mogelijk informatie te geven waar we uithangen, zodat jullie ons kunnen blijven volgen.
We genieten nog steeds van al jullie lieve reacties, bedankt hiervoor!
Tot heel snel!
Liefs van ons
Kim, Jan en Alda
01 Maart 2010 - 06:11
Anny:
hoy toeristen.
volgens mij moeten jullie nog een koffer kopen,om alles wat jullie kopen mee terug te nemen.gezellig he Jan bij een ysselsteynse op bezoek gaan.jullie hebben nog veel te doen deze week.en en Kim kun je het nog allemaal bij houden daar.Jan ga je ook nog metselen? -
01 Maart 2010 - 17:15
Suus En Bas:
Haa vader, alda en kim!
Heb net even alle verhalen doorgespit ( was er ivm met grote verhuizing helemaal bij ingeschoten (schaam me diep)) wat een mooie en bijzondere verhalen weer! ik zit nu gesetteld dus vanaf nu zal ik weer elke dag even kijken wat die dag jullie weer gebracht heeft! was het lekker om even de toerist uit te hangen?
succes nog de komende dagen!
Liefs