Weer terug in San Mateo
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Alda
22 Februari 2010 | Guatemala, Antigua
Vandaag zijn we voor de eerste keer sinds aankomst hier weer in San Mateo geweest. Het was een feest om weer terug te komen en heel hartverwarmend met veel liedjes die gezongen weden, boeketjes bloemen, heel veel knuffels en heel erg veel blije gezichtjes zowel van de kinderen als van ons.
We hebben vandaag om te beginnen het nieuwe stuk terrein bezocht. Het is ontgint, alleen er begint weer onkruid te komen, dus morgen laten wij onze handen wapperen en gaan het terrein weer helemaal schoonmaken.
Verder hebben we de families gezocht waar een aantal lieve mensen uit Venray, maandelijks een bedrag doneren om zo ook individueel iets moois te doen voor de kinderen van het project.
Om te beginnen zijn we natuurlijk bij Rebecca geweest waar we een heerlijke lunch aangeboden kregen en gesproken hebben met Carlos en Eduardo, die van ons een studiebeurs ontvangen hebben voor dit jaar.
Daarna zijn we bij Jessica, haar moeder en broertje en zusje geweest. Zoals jullie weten heeft Kim voor dit jaar een mooie financiele bedrijdrage gedaan waardoor Jessica naar school kan, de benodigde schoolspullen gekocht zijn en voor de rest van de familie vitamines. Het was een prachtig gebeuren zoals jullie op de foto kunnen zien! Jessica heeft nog wat sportkleren nodig en die gaan we a.s. donderdag samen met haar kopen.
Daarna terug naar het project waar Fereng in de klas zat. Fereng heeft een oogafwijking. Wij hebben vandaag gehoord dat hij eerst een nieuwe bril nodig heeft en dan over 3 maanden waarschijnlijk aan zijn oogspieren geopereerd wordt. Dus Hans en Gea met jullie goedkeuring zorgen wij dat hij voordat wij naar huis vertrekken een nieuw brilletje heeft. Wat hij nu heeft is aan alle kanten aan elkaar gelast en wordt met een touwtje achter zijn hoofd aan elkaar vastgehouden. Eerlijk gezegd het is een scheet van een manneke, zie ook hiervan de foto!
Daarna zijn we naar de basisschool gegaan om Kelmin te bezoeken. Kelmin wordt door Guusje financieel ondersteunt. Het is het slimste kind van de school en kan dankzij Guus een computercursus gaan volgen. Zie ook van Kelmin een foto!
Al met al een hele mooie fantastische dag vandaag met heel erg veel indrukken.
Morgenavond willen we jullie zeker niet de foto's onthouden van het schoonmaken van het terrein, Jan met de schop en Alda en Kim natuurlijk wel met handschoenen aan.......
tot morgen en geniet van de mooie plaatjes die we vandaag vooral ook voor jullie allemaal gemaakt hebben!
Kim, Alda en Jan
PS voor Kim een dag met heel erg veel indrukken.....
23 Februari 2010 - 15:27
Hans& Gea & Gijs&sam:
eeej luitjes
wij vinden de bril die die nu heeft wel leuk eigelijk maar voor uit dan wel een roze:P (grapje) maak er iets leuks van alsje trug komt neem veeel zon mee:P
leuk om de reis verslagen telezen iederedag groetjes de familie -
23 Februari 2010 - 16:29
Anny:
zo jullie hebben weer veel mee gemaakt vandaag.en ze zijn weer heel blij jullie te zien zo te lezen.en Alda op je Shara dag het onkruid er uit halen ha ha dat maak je niet vaak mee op je verjaardag.Jan let jij wel op met de schop in je handen,zorg dat je voeten op tijd weg zijn anders mis je straks je dikke teen.geniet er maar goed van.
Groetjes Anny en Piet