Jan nog geen blauwe duimen!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Alda
19 September 2009 | Guatemala, Antigua
Aangezien we nu echt geconfronteerd worden met het regenseizoen (de regen valt nu na een mooie zonnige dag, echt met bakken de lucht uit....), willen we jullie allemaal even bedanken voor de leuke reacties die we steeds krijgen! Echt tof!
De bedoeling was om vandaag echt wat gaan te werken, het is en het blijft Guatemala, iedere dag ziet er uiteindelijk anders uit!
Er was vanmiddag een bijeenkomst in San Mateo met een heleboel moeders. Lys heeft met ze gesproken over gezonde voeding, over hoe belangrijk is dat de kinderen blijven komen en een goede toekomst verdienen.
Educamos con amor, para un Guatemala mejor! Deze tekst staat op de t shirts waarin gewerkt wordt op school en betekent wij werken met liefde voor een beter Guatemala! Mooi he!
Er wordt steeds benadrukt dat de kinderen de toekomst zijn van Guatemala! Deze week was ook de week van de onafhankelijkheidsviering en de afschaffing van de slavernij (ook nog een stukje geschiedenis voor sommige onder ons...) Lys gaf duidelijk aan dat de moeders ook geen slaven meer moeten zijn. Ze moeten vechten voor een betere toekomst voor hun kinderen en voor zichzelf.
We hebben vanmiddag ook een paar andere vrijwilligers meegenomen naar San Mateo, we hebben het huis van Rebecca laten zien. Ze waren net zoals wijzelf er erg van onder de indruk! Nog even leuk om jullie te laten weten..... We kregen gisteren een zak radijsjes kado om mee te nemen naar Holland..... Buiten dit prachtige kado, kregen we ook nog een kuikentje om mee te nemen! We hebben hier met zijn allen erg om gelachen. Zien jullie het al voor je... Alda en Jan met een kip op schoot in het vliegtuig. We hebben de kip Tonia genoemd en Tonia weet wel waarom.....
We kregen vandaag een uitnodiging voor een communiefeest in San Mateo, aangezien we al een verlovingsfeest hebben van 2 vrijwilligers, Marlous en Rob, hebben we deze uitnodiging helaas af moeten slaan. We hadden dit heel graag meegemaakt. Keuzes maken dus. (wij zijn dus niet de enige die trouwen...).
Vanaf 28 september t/m 30 september is er feest in San Mateo, dan bestaat de school 2 jaar. Wij gaan natuurlijk mee helpen en de vrouwen uit San Mateo gaan een echte happening meemaken, Jan gaat namelijk met deze vrouwen koken voor het feest!
Het is en blijft iedere dag een feest om hier te zijn.... En natuurlijk vergeten wij onze kids thuis ook niet!
Morgen gaan we samen met Lys boeken kopen voor op school, wordt dus ook weer een feest!!
Abrazos fuertes (sterke omhelzingen voor degene die geen Spaans spreken).
Senora Alda y Senor Juan
19 September 2009 - 17:31
Nelly En Jac:
Hoi Alda en Jan,
Dat is nog eens wat anders dan een trouwpartij in Odapark en etentje in de Rooyerie. Geniet ervan.We blijven de berichten volgen.
Nelly en Jac -
19 September 2009 - 19:55
Anny:
oei oei ik denk dat de radijsjes wel slap zullen zijn voor ze in venray zijn.zielig voor het kuikentje,de lange rit in de vlieger.jullie feesten heel wat af zo te lezen.zo Jan wat ga je koken stampot en piepersoep natuurlijk en dan cremekrak na.smakelijk eten.doeiiiiiiiii Gr Anny en Piet.