De daklozen
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Alda
24 September 2009 | Guatemala, Antigua
Hier zijn we weer vandaag. We dachten dat we het niet zouden redden, maar dus toch heel even en zonder foto`s die krijgen jullie morgen te zien!
Vanmorgen weer Spaanse les en beetje bij beetje leren we toch wat bij. Het is en blijft zwaar 4 uur achter elkaar en soms hebben we een behoorlijke black out!
Vanmiddag weer naar San Mateo en het is iedere keer een feest om daar binnen te komen op school! De kinderen vliegen op je af, willen allemaal gedragen en geknuffeld worden en het is heel moeilijk om hier nee tegen te zeggen omdat je weet dat ze deze aandacht normaal nooit krijgen!
Alda is weer juf geweest en Jan heeft met de kleintjes gesport vandaag. Het lesgeven ging wat beter dan gisteren omdat deze groep kinderen wat geconcentreerder was en Jan had de pijp leeg na het sporten met de kleinste kids!
Vervolgens hebben we weer in overleg gezeten met Ana-Maria, Virginie, Lys en wij tweetjes natuurlijk over de bouw van een nieuwe school. A.s. maandag komt er een architect mee kijken of alles realiseerbaar is en wat dan de exacte kosten gaan worden. We zullen ons bij terugkomst in elk geval hard blijven maken voor donateurs, het is nog steeds heel hard nodig!
Na dit gesprek zijn we met Ana-Maria de daklozen gaan bezoeken. Ook heel triest om te zien hoe deze mensen leven! Dit gun je niemand! En ze zijn allemaal zo aardig en netjes! We hebben vitaminenpillen uitgedeeld en een babbeltje met ze gemaakt!
Na deze bijzondere ervaring zijn we bij een Nederlander Belgische Patat gaan eten!! Ook leuk dus!!
We zouden het weekend eigenlijk 2 dagen naar Honduras gaan, aangezien de onrustige situatie daar, hebben we besloten om hier van af te zien, we gaan het niet opzoeken. We gaan nu zaterdagmorgen naar Panajachel waar we even samen van onze Luna de Miel gaan genieten (Annie, voordat je vragen gaat stellen, dit betekent huwelijksreis......)
Morgen wat foto`s van vandaag!!
Lieve groetjes,
Alda en Jan
25 September 2009 - 07:38
Kim:
jan, ik weet niet wat ik lees! wordt je nu klusjes man én sportman! ik begin toch te twijfelen of mam wel de goeie stiefvader mee op Luna de Miel heeft genomen.
xxkim -
25 September 2009 - 10:05
Geert Kroon:
Dag Alda en Jan,
Alda, je bent toch niet te streng als juf voor deze kindjes? ( ik denk het niet)Julie hebben het wel erg druk in zoeen korte tijd, maar uit jullie verhalen lees ik dat het heel veel voldoening geeft.Nog succes in de laatste week en dag gezond weer thuis. groeten Geert -
25 September 2009 - 11:53
Anny:
nou nou Jan sporten klussen kindjes spelen,frietjes eten toe maar het kan niet op.ik wens jullie een heel mooi Luna de Miel dit weekend,zorg dat je niet te moe word,er is weer een drukke week voor jullie.[ik dacht al heeft hij het nou over Miel en de baby Lina.]geniet ervan.
Groetjes Anny -
25 September 2009 - 19:11
Fam Haegens:
hoi lieverds
goed dat jullie ook voor jullie veiligheid kiezen tijd gaat zo snel voorbij...Wij als familie willen jullie laten weten dat wij vandaag een hele moeilijke beslising hebben moeten nemen over onze lieve schat muisje we hebben haar met pijn in ons hart moeten laten inslapen..dus als jullie terug komen is het eenstukje kaler in huize haegens
lieverds geniet nog van de komende week en we zien jullie volgende week weer het lijkt zolang maar voordat je het weet zien we elkaar weer xxxxxxx -
26 September 2009 - 08:06
Suus:
haha wat kim zegt! is dat wel mijn papa? haha ben trots op je hoor pap! hartstikke leuk!
Alda volgens mij sla je helemaal geen slecht figuur in de klas! lijkt me hartstikke gaaf om zoiets ook een keer te doen!
Geniet dit weekend even lekker van jullie Luna de Miel!
Dikke kus
xxxHVJxxx
26 September 2009 - 08:07
Suus:
ooh vergeet ik nog wat :P
wanneer gaan jullie naar het laatste gast gezin is dat ook 1 deze dagen?
xxxx -
26 September 2009 - 18:22
Gerrit:
Hola Alda en Jan,
Zo te lezen hebben jullie een heel bij-zondere huwelijksreis en we wensen jullie nog een paar mooie dagen toe en hopen dat de film goed is gelukt...
Hasta luego,
Gerrit en Marja