Wat langer in San Mateo vandaag!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Alda
28 September 2009 | Guatemala, Antigua
Het wordt steeds leuker om onze mail te lezen, er komen steeds meer reacties van iedereen, dus we kunnen ´s avonds bijna niet meer wachten om als een speer ergens achter een pc te kruipen. Blijven jullie dit ook doen als we volgende week weer thuis zijn????
Vanmorgen zijn we om half elf naar San Mateo gegaan omdat we ook de ochtendgroep willen leren kennen en het eten en tandenpoetsen mee willen maken nu we hier zijn en geen spaanse les meer hebben ´s morgens. Eerst krijgt de ochtendgroep na de lessen te eten, deze gaan dan naar huis, dan komt de middaggroep, die eten eerst en krijgen dan les.
Verder hebben we weer aan tafel gezeten met Lys. We hebben een ander, wellicht beter terrein bezocht voor het bouwen van een nieuwe school. Hier moest dan wel weer een nieuwe tekening voor komen. Dus buiten dat we les geven, de daklozen bezocht hebben, Jan al een hamer in zijn handen heeft gehad, heeft hij vanmiddag warempel een tekening gemaakt zoals wij samen met Lys denken dat de nieuwe school er uit zou moeten komen zien!!
We hebben ook een hapje meegegeten vandaag, wat het was weten we niet precies, het zal vast en zeker heel voedzaam geweest zijn...... Veel rijst in elk geval met iets erin!
Daarna zijn we gaan shoppen in een supermarkt in San Mateo (zie foto) en hebben een levensmiddelenpakket samengesteld voor Rebecca en haar 7 jongens en zijn we dit naar haar toe gaan brengen.
Met Marvin, de baby, gaat het wat beter, hij krijgt op dit moment medicijnen en het rochelen en hoesten is was minder dan vorige week (gelukkig maar!)
Daarna zijn we weer terug gegaan naar school waar we weer volop gestoeid hebben en nadat we bijna afgebroken waren, zijn we met de bus terug gegaan naar Antigua, waar we nu dus weer even onze site updaten!
Je ziet maar weer, ook al ga je ¨gewoon¨ een dagje helpen op school, dat er dan toch weer heel veel andere dingen gebeuren.
En Hans en Gea, jullie badjas is vandaag ook goed besteedt, deze hebben we aan de oudste zoon van Rebecca kado gedaan. Rebecca was er superblij mee!
Dit was het weer een beetje voor vandaag! We gaan nu weer uitrusten, want voor 2 ouwelullen als wij, kost het heel veel energie, het levert ook heel erg veel energie op als je alleen al allemaal die blije kindergezichtjes ziet!!
Tot morgen weer!!
Abrazos fuertes
Alda y Juan
PS; we hebben vandaag alle foto´s verwijderd en er weer 10 nieuwe opgezet! Dan hoeven jullie je niet te vervelen.
Verder zitten we op dit moment sinds afgelopen vrijdag weer in het een ander en tevens het laatste gastgezin. We zitten bij Danielle, een Nederlandse vrouw, die hier een pension heeft, ook leuk om ´s avonds weer eens gewoon Nederlands te praten, soms zijn onze koppen zo vol dat we geen spaanse letter meer weten!!
Oh ja en Jan kan eindelijk weer eens een bruine boterham met pindakaas en smeerbare boter eten!!!
29 September 2009 - 06:37
Silvia En Ruud:
Top om al jullie verhalen te lezen!! -
29 September 2009 - 09:47
Wilma:
Nee als jullie thuis zijn hopen we weer op een bak koffie en natuurlijk een glas lekkere wijn.
Geniet ze nog.
Liefs Theo en Wilma -
29 September 2009 - 13:57
Anny:
hallo daar zijn we weer.wat zijn daar nog veel golf platen overal zijn ze niet bang voor asbest.die Jan toch kan veel meer als dat ik gedacht had,ook al een tekening gemaakt voor de nieuwe school super Jan.en wat een pret daar in de winkel ik dacht dat jullie aan het dansen waren,kan Jan dat ook al,Alda hou hem maar is in de gaten!!!!!geniet van de boterham met pindakaas en het nederlands praatje.
Groetjes Anny -
29 September 2009 - 16:13
Suus En Bas:
wat een vieze badjas hebben jullie kado gedaan zeg! hoe was je boterham met pindakaas pap? haha dat eten ziet er niet heel erg lekker uit maarja jullie kennen me haha!
nog maar een paar dagen en dan zit het er alweer op, dat zal wel een hele rare gedachte zijn ofniet?
ik ben bezig met een sollicitatie brief te schrijven maar t lukt van geen kant! haha toch maar weer even verder proberen!
Dikke kussen en tot zondag alweer :D -
29 September 2009 - 17:14
Annemie En Geert.:
Nou jullie beleven ook een heleboel daar in dat verre land. Ik geloof best dat jullie hoofden vol indrukken zitten 's avonds. Het lijkt mij heel schrijnend om te weten dat je dadelijk weer naar Nederland komt terwijl daar nog zoveel te doen is. Maar jullie hebben in ieder geval al heel wat goeds gedaan.
Geniet nog van de laatste dagen en tot weer een keer in Nederland. -
29 September 2009 - 19:47
Linda:
ahaaaa....dus daar zit het addertje...Jan heeft voor ie ging zeker een hele pot pindakaas leeggelepelt?!?!?! want daar wordt je groot en sterk van...vandaar al dat gesport, lesgeven en geknutsel daar met hamers :D ;)
Nou, nog een paar dagen en jullie Luna de Joeri (of was het Miel hahaha) zit er alweer op....geniet nog even !!
Grtz uut de Piel :D