Terug in Antigua - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Alda Haegens - WaarBenJij.nu Terug in Antigua - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Alda Haegens - WaarBenJij.nu

Terug in Antigua

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Alda

13 Januari 2011 | Guatemala, Antigua

Hoi allemaal,

Na bijna een jaar zijn we nu weer in Antigua aangekomen vandaag.
Gisteren hebben we een dagje doorgebracht aan en over het meer van Atitlan, waar we een viertal dorpjes bezocht hebben. Het waaide erg hard waardoor het water erg onrustig was... Wij vonden het wel kicken, zelfs mam die normaal hartstikke bang is voor water, heeft deze stoere tocht overleefd!! Gisteravond bij Sun Set naar de zonsondergang gekeken, daar gegeten, onze reisgenoten even aan hun lot overgelaten omdat wij een gesprek hadden met Patrick van Adrenalinetours over onze toer in november. Een zeer interessante man, die heel veel weet over het land, hij woont hier al 27 jaar en heel veel te vertellen heeft. Daarbij heeft hij goede plannen voor onze reis en krijgen we er met de dag meer zin in om deze tour te organiseren.

Vanmorgen een beetje geshopt met de dames en ze hebben Panajachel nog niet niet leeg gekocht...... Er is nog een beetje over voor andere toeristen hier!!!

Om 15.30 uur waren we in Antigua waar ons een nieuwe verrassing wachtte... Het gastgezin waar we zouden verblijven was niet op de hoogte van onze komst, dus na wat over en weer gebel en georganiseer zijn we nu onder de pannen gebracht bij een ander gastgezin. Iets primitiever allemaal, iets minder luxe dan een 4 of 5 sterrenhotel... Voor ons geen probleem, we zijn er snel aangewend en sommige onder ons moeten nog even aan dit idee wennen. Komt allemaal goed!! Voor ons mam toch een intensieve en vermoeiende reis, ze geniet echter met volle teugen van alles wat ze hier mee maakt. Zoals vanmiddag met een oude Pickup (een auto....) naar Lys haar huis gebracht zijn, waar we verrast werden door alle leerkrachten van San Mateo en een leerling die voor ons aan het koken waren. Natuurlijk al heel veel met Lys gesproken over de school, hoe het gaat enz. enz.
Morgenvroeg gaan we voor de daklozen koken in Antigua, morgenmiddag gaan we uiteraard direct door naar San Mateo en kunnen nu bijna niet meer wachten om het te zien! Morgenavond een afspraak met Stijn in de Rumbar (ook niet slecht) en dan is deze dag ook weer vol!! En zo gaan we gewoon lekker door met alles!

Zoals beloofd nu ook eindelijk weer eens een paar leuke fotos voor jullie allemaal!!

Geniet ervan, doen wij ook!!

Liefs,
Alda, Jan, Margret, Truuske en Mamske

• 14 Januari 2011 - 13:02

Astrid:

Ben diep onder de indruk van jullie daar.
    Groetjes Astrid

• 14 Januari 2011 - 13:26

Anny:

Prachtige foto,s vooral die van jullie in mayas kleding staat jullie goed.nou op naar San Mateo.tot weer doeiiiiiiiiiiiiiiii
    Anny

• 15 Januari 2011 - 11:42

Helga En Xander:

Mooie foto's en het ziet er naar uit dat jullie heel wat meemaken.
    Jullie zien er goed uit.
    Veel plezier de komende dagen , wij blijven jullie , een beetje jaloers , volgen .
    Dikke kus van ons

Alda

Hoi, Wij, Alda en Jan, gaan op 12 september 2009 naar San Mateo. Wij gaan hier voor 3 weken vrijwilligerswerk doen, als invulling van onze huwelijksreis! Wij gaan proberen om vanaf nu alvast wat informatie te geven over o.a. de acties die we tot nu toe gevoerd hebben en wat ons dit opgeleverd heeft. Wij hopen zo met dit geld een heleboel mooie dingen te kunnen gaan doen voor de kinderen in San Mateo!

Actief sinds 14 Juni 2009